Blog

Het geheim van de smid: De reis

Op reis

Zeventien jaar geleden ontdekte ik dat edelsmeden iets in mij los maakte. Voor het eerste leerde ik met passie. In mijn hele schoolcarrière (en die was lang) had ik dit niet meegemaakt. Elke techniek, elk gereedschap was magisch en wilde ik leren kennen.

De cursus edelsmeden gaf me ook de rust en energie om mijn werk te relativeren waar ik me af en toe behoorlijk gestrest voelde. De juf van de cursus gaf me het laatste zetje richting de opleiding goudsmeden door me te vertellen dat ik het technisch en creatief in huis had om goudsmid te worden.

Zo begon mijn reis als goudsmid, de jaren in Schoonhoven en daarna als docent bij het centrum voor de kunsten en uiteindelijk bij SanneS edelsmederij brachten mij zoveel moois en zoveel uitdagingen die me als mens ook gelukkig maakten. Zo blijf ik leren en zoeken. Lees meer: Blog 1 Het geheim van de smid